Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije

Centar za politike emancipacije, Feministički forum Filozofskog fakulteta i transform! Europe vas pozivaju na predavanje koje će u četvrtak 30. novembra sa početkom u 18:00, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Beogradu održati Joachim Becker. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

O predavaču:
Joachim Becker je profesor na Institutu za međunarodnu ekonomiju i razvoj na Univerzitetu za ekonomiju i poslovanje u Beču. Gostujući je predavač na Univerzitetu u Buenos Ajresu. Objavljivao je širok dijapazon radova koji su se bavili problematikom razvoja i krize, često sa fokusom na Centralnoistočnu i Jugoistočnu Evropu.

Moderacija: Milica Resanović

Joachim Becker: The governing nationalist right in Europe: the experience of Hungary and Poland

The nationalist right is on the rise in Europe. Hungary and Poland are two countries where the nationalist right is governing alone. While the Fidesz policies are a mixture of neoliberal and national-conservative elements, national-conservatism predominates in Poland. The parallels and differences in the state project, economic and social policies of the two governing nationalist parties will be discussed.

::::::::::::::::::::::::::::::

Predavanje je organizovano u okviru programa Studije socijalizma koji Centar za politike emancipacije sprovodi tokom 2017. godine uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung i transform! Europe.

Print Friendly, PDF & Email