Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije

Principi jednakosti i solidarnosti su osnova za izgradnju pravednijeg društva.

Razvoj društva za imperativ mora imati zadovoljenje potreba i ostvarenje potencijala svih ljudi.

Borba za radna prava i javna dobra predstavlja čvorišno mesto otpora narastajućim nejednakostima.

O nama

Centar za politike emancipacije (CPE) je organizacija nastala u Beogradu 2011. godine. Političko obrazovanje i istraživački rad su primarna polja u kojima CPE deluje. Do sada smo organizovali veliki broj konferencija, letnjih škola i javnih razgovora i tom prilikom smo ugostili i brojne lokalne i međunarodne istraživače i istraživačice, aktiviste i aktiviskinje. Objavili smo nekoliko zbornika, kao i čitav niz prevoda tekstova i knjiga koje su iz naše vizure bitni za promišljanje današnjeg društva, ali i pravca u kojem želimo da se ono razvija.

CPE je posvećen promociji ideja koje za cilj imaju ukidanje političkih i ekonomskih nejednakosti koje proizvodi kapitalizam. Politike emancipacije tako podrazumevaju sve one koncepte i prakse koje uzimaju jednakost i solidarnost kao osnovne principe u izgradnji pravednijeg društvenog života. Stoga smatramo da demokratski socijalizam predstavlja osnovni pravac razvoja ukoliko želimo da gradimo društvo koje će u fokus stavljati zadovoljenje potreba ljudi i omogućiti pun razvoj potencijala svih pojedinki i pojedinaca.

Od 2017. godine CPE je organizacija članica inicijative Clean Clothes Campaign, globalne mreže čiji su fokus radni uslovi i osnaživanje radnica i radnika u industriji tekstila i odevnih predmeta.

Od 2018. godine CPE je postala i organizacija posmatračica u sklopu mreže Transform! Europe, političke fondacije bliske Partiji evropske levice.

Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije