Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije

Počinju prijave za novi program – Škola socijalizma u Nišu!

Udruženi pokret slobodnih stanara i Centar za politike emancipacije vas pozivaju da se prijavite za učešće u Školi socijalizma, programu koji će biti organizovan tokom proleća 2019. godine u Nišu.

Prijavu poslati najkasnije do 10. marta 2019. putem formulara koji se nalazi OVDE >>>

Više informacija o programu možete pronaći OVDE >>>

Niš je danas grad ogromne nezaposlenosti, loše plaćenog rada i eksploatacije. U Nišu danas, najviši državni zvaničnici slave otvaranje fabrika u kojima radnici nose pelene za odrasle. Drugačije, govore nam, nije moguće. Sećanje na drugačiju stvarnost, baš kao i mogućnost drugačije budućnosti, sistematski se potiskuju. Zaboravite na siguran posao, dostojanstvenu zaradu, socijalnu sigurnost, besplatno školovanje.

Zadatak studija socijalizma je borba protiv ovog sistematskog potiskivanja i ponovno otkrivanje ideje da je drugačija stvarnost moguća. Kroz seriju predavanja i razgovora, pokušaćemo zajedno da dođemo do dogovora na pitanje šta je nekada bio socijalizam, kako izgledaju socijalističke ideje danas, i kako bi mogla izgledati socijalistička alternativa aktuelnom neoliberalnom poretku.

Učešće u programu je besplatno i ne iziskuje specifično predznanje o temama kojima ćemo se baviti, ali je važno da učesnici i učesnice škole budu redovni i posvećeni zajedničkom radu.

Program je realizovan uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung – Southeast Europe.

Print Friendly, PDF & Email