Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije
Centar za politike emancipacije vas poziva da prisustvujete dvadesetom po redu Radnom stolu u okviru programa Participativna demokratija koji realizujemo u saradnji sa Domom omladine Beograda.
 
Radni sto #20 pod naslovom “Mentalno zdravlje u kapitalizmu” biće održan u utorak, 18. septembra u 19 časova, u Domu omladine Beograda, sala Amerikana.
 
Učestvuju:
Sarita Bradaš, psihološkinja i saradnica Fondacije Centar za demokratiju
Lidija Vasiljević, psihoterapeutkinja i aktivistkinja
Petar Jeknić, psiholog i psihoterapeut
 
Razgovor će voditi Janko Stefanović, student psihologije.
 
U poslednje vreme svedoci smo senzacionalističkih vesti o samoubistvima koja su posledica ekonomske deprivacije stanovništva. Te vesti se pojavljuju onda kada su medijima potrebne popularne naslovnice i da ispune stranice, međutim nikada se u javnosti ne povede razgovor koji bi razmotrio uzroke i razmeru posledica, kao i moguća rešenja.
 
Takođe, mediji ne razmatraju slučajeve koji se ne završavaju tragično. Kada se bavimo pravima radništva i pitanjem (ne)zaposlenosti često zanemarujemo psihološki aspekt rada. S obzirom na loše radne uslove i veliki broj nezaposlenih, osećaj ostvarenosti i dostojanstva mogu delovati kao nerealni zahtevi, međutim o tome se mora voditi računa.
 
Kroz ovaj razgovor ćemo predstaviti psihološke posledice stresa na poslu, nezaposlenosti, pritisaka u prekarnim uslovima i pričati o mobingu. Takođe ćemo diskutovati o alternativama, mehanizmima za pomoć i mogućnostima političkog organizovanja povodom ovog problema.
Print Friendly, PDF & Email