Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije

Centar za politike emancipacije vas poziva da prisustvujete 27. po redu Radnom stolu u okviru programa Participativna demokratija koji realizujemo u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Radni sto #27 pod naslovom “Koga briga za izborne uslove?” biće održan u četvrtak, 17. oktobra u 19 časova, u tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

U razgovoru učestvuju:

Ivan Velisavljević, Socijaldemokratska unija,

Pavle Grbović, Pokret slobodnih građana,

Nataša Vučković, narodna poslanica i izvršna direktorka Fondacije Centar za demokratiju,

Đorđe Pavićević, Fakultet političkih nauka.

Razgovor će voditi Aleksa Petković.

Posle više od pola godine protestovanja građana širom Srbije, danas se protestuje samo u Beogradu. Celo leto je trajala rasprava u opozicionim krugovima o bojkotu izbora. Deo civilnog društva je organizovao sastanke o izbornim uslovima između predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka. Već posle par sastanaka, deo predstavnika opozicije je napustio te razgovore. Dogovor oko izbornih uslova nije postignut. Nekoliko opozicionih stranaka i grupacija najavilo je bojkot izbora uz argument da nepostoje uslovi za fer i poštene izbore. Ipak, da li je to stvarno ključno pitanje za građane? Prema istraživanjima javnog mnjenja, teme koje interesuju građane su životni standard, zdravstvo i položaj mladih. Da li je bojkot izbora pravi način da se odgovori na potrebe građana? Može li razlog za bojkot biti nešto osim izbornih uslova? Kako uključiti građane u diskusiju oko izbornog procesa?

Print Friendly, PDF & Email