Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije

Udruženi pokret slobodnih stanara i Centar za politike emancipacije vas pozivaju na razgovor “Niški aerodrom, godinu dana kasnije” koja će biti održana u subotu, 22. juna, u 19 časova u Media & Reform centru, Obrenovićeva 38, Niš.

U razgovoru će učestvovati:

Mladen Jovanović, Nacionalna koalicija za decentralizaciju/Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”,

Vladimir Simović, Centar za politike emancipacije,

Rastislav Dinić, Udruženi pokret slobodnih stanar/Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”.

Razgovor će voditi Nemanja Stevanović, novinar iz Niša.

U subotu 22. juna 2019, navršiće se tačno godinu dana od odluke o “poklanjanju” niškog aerodroma koju je donela gradska skupština, uz parolu “Ne damo niški aerodrom – da propadne”. Svi indikatori, međutim, pokazuju da se od ove odluke dešava upravo ono što su gradske vlasti navodno želele da spreče – aerodrom “Konstantin Veliki” posluju sve slabije, linije se ukidaju, broj putnika se smanjuje, a po prvi put u poslednje četiri godine, ovaj aerodrom beleži i gubitke u poslovanju. Na ovoj tribini, pokušaćemo da odgovorimo na pitanja šta je dovelo da ovako neubičajenog poteza, zašto je gradska vlast ignorisala masovno nezadovoljstvo građana i građanki Niša, kakve veze sa poklanjanjem niškog aerodroma ima koncesija za beogradski aerodrom “Nikola Tesla” i zašto država koja se predstavlja kao spasilac niškog aerodroma, zapravo radi na štetu javnog interesa i u korist privatnog interesa investitora.

Razgovor se održava u sklopu programa Škola socijalizma koji ove godine realizuju u saradnji Udruženi pokret slobodnih stanara i Centar za politike emancipacije, a uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Print Friendly, PDF & Email