Centar za politike emancipacije
info@cpe.org.rs
www.cpe.org.rs
Copyleft 2018 CPE
Partnerske organizacije

Udruženi pokret slobodnih stanara i Centar za politike emancipacije vas pozivaju na razgovor “Osvrt na debatu Žižek-Piterson” koja će biti održana u subotu, 25. maja, u 19 časova u Media & Reform centru Niš.

U razgovoru će učestvovati Iskra Krstić, arhitektica i novinarka portala Mašina, Miloš Baković Jadžić, Levi samit Srbije, Rastislav Dinić, kolumnista Peščanika i član Udruženog pokreta slobodnih stanara i Darko Vesić, Centar za politike emancipacije.

Debata između Slavoja Žižeka i Džordana Pitersona, naslovljena „Sreća: kapitalizam protiv marksizma“, održana devetnaestog aprila ove godine u Torontu, izazvala je lavinu komentara, kako u medijima, tako i na društvenim mrežama. Na tribini koja se održava u okviru programa „Škole socijalizma“ osvrnućemo se na ono što smo u ovoj debati mogli da čujemo, ali i iskoristiti razgovor ove dvojice javnih intelektualaca kao povod za razgovor o tome šta su kapitalizam i socijalizam danas i na koji način se ideološka pitanja tiču naših svakodnevnih života.

Dizajn: Aleksa Skočajić

Razgovor se održava u sklopu programa Škola socijalizma koji ove godine realizuju u saradnji Udruženi pokret slobodnih stanara i Centar za politike emancipacije, a uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Print Friendly, PDF & Email